OTOPARK GÖREVLİLERİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALACAK

01.03.2017
OTOPARK GÖREVLİLERİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALACAK
İlk adım atıldı, “Otopark Görevlileri” mesleki statüsüne kavuşacak
 
Otopark İşletmecileri Derneği ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol sektöre yön verecek,ulusal meslek standardı hazırlanacak.
 
Otopark görevlilerinin bir meslek statüsüne kavuşması ve kabul edilen iş kolları arasında yer alması amacıyla Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Nurettin Korkut ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ankara MYK toplantı salonunda yapılan imza törenine Otopark İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
 
İmzalanan protokolle otopark personelleri mesleki yeterliliğe kavuşacak. Aldığı mesleki yeterlilik belgesi ile uluslararası otopark sektöründe de çalışabilecek. Ayrıca hazırlanacak yeterliliğe vale ve diğer park alanlarında çalışan personellerde eklenerek hizmet ağı genişletilecek.
 
İmza töreninde konuşan OİD Başkanı Nurettin Korkut, “Mesleki Yeterlilik Kurumu ile sektöre yön verecek ve nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak protokolü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizlere bu imkanı veren başta başkanımıza ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Otopark kültürü son 10 yıl içerisinde bilinen ve algısı olumlu yönde değişen bir davranışa dönüşmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin kuruluşu olan İSPARK’ın bu alanda yaptığı başarılı çalışma ve uygulamalar bu kültürün yaygınlaşmasını sağlamış birçok il ve ilçeye de örnek olmuştur. Yerel yönetim ve özel sektörün işbirliği ile kurduğumuz derneğimiz, otopark sektöründe yasal uygulama ve mevzuatların; yatırımlar ve çalışan personellerin bir statüye kavuşması için yoğun bir şekilde çalışmaktadır ”dedi.
 
MYK Başkanı Adem Ceylan ise törende yaptığı konuşmada, Otopark görevlisi meslek standardının hazırlanarak iş piyasasının bu alanda çalışanlardan beklendiği niteliklerin belirlenmesinin ve bu niteliklere uygun şekilde belgelendirilmesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Ceylan ayrıca, “Birçok sektör ve alt sektörde çok sayıda mesleğin ulusal meslek standardının ve ulusal yeterliliğinin hazırlandığını otopark görevlisi mesleğinin de toplumsal hayatta insan faaliyetlerini etkilediğini ve sektörün gelişimi için istihdamının önemli olduğunu vurguladı.
 
Otopark İşletmecileri Derneği, üye şirketlerine ve sektöre nitelikli personel konusunda ülkemiz başta olmak üzere uluslararası alanda da geçerliliğe sahip olacak “mesleki yeterlilik belgesi” ile kaliteli hizmetin ve müşteri memnuniyetinin üst seviyeye çıkartılmasını hedefliyor.
 
Yapılan anlaşmayla sadece kara taşıtlarının otopark alanlarında değil hava ve deniz taşıtlarının park alanlarında çalışan personell