İSTANBUL FUAR MERKEZİNDE OTOPARK SEMPOZYUMU ZİRVESİ YAPILDI.

27.05.2015
İSTANBUL FUAR MERKEZİNDE OTOPARK SEMPOZYUMU ZİRVESİ YAPILDI.
Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) öncülüğünde otopark sempozyumu düzenlendi. Düzenlenen sempozyuma ulaşım sektörünün öncü kuruluşları ve beyin takımını bir araya getirdi.
Otopark uygulamalarının dünya örnekleriyle tartışıldığı sempozyumda Kara, Deniz ve Hava ulaşım araçlarının park stratejilerine yönelik yeni projeler masaya yatırıldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Intertraffic fuarı ve sempozyumuna Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, OİD başkanı ve İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Burbak Genel Müdürü Kasım Şahin, Burbak Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Sertgöz, İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu, İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut, Avrupa Park Birliği Başkanı (EPA) Nick Lester,UBM Türkiye operasyonlarından sorumlu Başkanı Haluk Balcı, Amsterdam RAI Uluslararası Fuarlar Direktörü Theo Lingmont ,yerel yönetim temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Oturum başkanlıklarını, Prof.Dr. Enver Ülgen, İSPARK Gn.Md.Yrd. Nurettin Korkut, Sancaktepe Başk.Yrd. Muhammet Ali Cankatar, İBB İştirakler Koordinasyon Md. Hasan Yılmaz, Yrd.Doç.Dr. Abdullah Demir, Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı ve BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin’in yaptığı iki gün süren sempozyumda, Modern Ulaşım ve Otopark Yönetimi, Yerel Yönetimlerde Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi, Ulaşım ve İnovasyon, Kent içi Ulaşımda Alternatif Araçlar İçin Park Alanları, Araç Park Alanları Plan ve Stratejileri, Akıllı Ulaşım ve Otopark Ekonomisi konularında oturumlar düzenlendi. Alnında uzman akademisyen ve yöneticiler, bürokratlar, yerel yönetim temsilcileri yaptıkları sunumlarla uyguladıkları çözümleri, yeni fikirler ve yeni projeleri anlattılar. Sempozyumda yapılan sunum ve bilimsel makaleler kitap haline getirilerek katılımcılara takdim edildi.

Yurt dışından da  EPA Avrupa Park Birliği Başkanı Nick Lester,GIVT Uluslararası Danışmanlık Ilja Irmscher, Çin Tongji University Prof.Dr. Haixio Pan, Empark Portekiz Genel Müdürü Paulo Nabais – Joao Caetano Dias, İngiltere Parking Today Europan Editorial Peter Guest, Erasmus University Rotterdam Giuliano Mıngardo sempozyuma katılarak sunum yaptı.